Εκτύπωση
PDF

Νέο βιβλίο: Διδάσκοντας αθλητικές δεξιότητες στα παιδιά. Από τον Α. Κολοβελώνη και τον Μ. Γούδα

 

DIDASKONTAS ATHLITIKES DEKSIOTHTES STA PAIDIA


Πώς μπορούν οι μαθητές και οι νεαροί αθλητές να μάθουν αποτελεσματικά
κινητικές και αθλητικές δεξιότητες;

Πώς μπορεί ο καθηγητής φυσικής αγωγής και ο προπονητής να βοηθήσει τους μαθητές ή τους αθλητές του να μάθουν αποτελεσματικά;


 Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζεται μια διδακτική προσέγγιση για τη διδασκαλία κινητικών και αθλητικών δεξιοτήτων στη φυσική αγωγή και στα αθλήματα. Η προσέγγιση αυτή συνδυάζει αρμονικά την υποστήριξη που προσφέρει ο καθηγητής και ο προπονητής με τον ενεργό ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν οι μαθητές και οι αθλητές στη μαθησιακή διαδικασία. Η διαδοχική μετάβαση στις τέσσερις φάσεις της διδακτικής προσέγγισης βοηθά τους μαθητές και τους νεαρούς αθλητές να μάθουν αποτελεσματικά αθλητικές δεξιότητες και ταυτόχρονα να αποκτήσουν βασικές δεξιότητες αυτο-ρύθμισης, όπως είναι ο καθορισμός στόχων, η αυτο-παρακολούθηση και η αυτο-ομιλία. Έτσι, μαθητές και αθλητές εμπλέκονται ενεργά στη μαθησιακή διαδικασία, η οποία λαμβάνει χώρα σε ένα ευχάριστο, ενδιαφέρον και προκλητικό περιβάλλον μάθησης.

Οι τέσσερις φάσεις της διδακτικής προσέγγισης, μαζί με τις επιμέρους διαδικασίες τις οποίες περιλαμβάνουν, περιγράφονται αναλυτικά ενώ η διαδικασία εφαρμογής τους στην πράξη παρουσιάζεται μέσα από πρακτικά παραδείγματα. Περιλαμβάνονται επίσης 37 έτοιμα πλάνα μαθημάτων σχεδιασμένα με βάση τη διδακτική προσέγγιση καθώς και υποστηρικτικό υλικό για την εφαρμογή τους.

Το βιβλίο απευθύνεται σε καθηγητές φυσικής αγωγής, προπονητές και φοιτητές φυσικής αγωγής που αναζητούν αποτελεσματικές προσεγγίσεις για τη διδασκαλία κινητικών και αθλητικών δεξιοτήτων.

Αθανάσιος Κολοβελώνης, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Μάριος Γούδας, Καθηγητής ΤΕΦΑΑ ΠΘ


Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε στην Βιβλιοθήκη του Τμήματος

καθώς και από τις εκδόσεις Χριστοδουλίδη: Κ. Μελενίκου 22 -54635 Θεσσαλονίκη, Τηλ: +30 2310 248486 Fax: +30 2310248478e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 alt